Courtyard House

 

The project encompasses a series of new pavilions that loosely enclose an original Victorian villa. Treated as a found object, perceptions of the original building are framed by the new interventions, which reference its scale, proportion and materials. The pavilions are articulated as autonomous rectilinear sculptural volumes, but in turn frame views back to the villa. These views highlight background or unnoticed aspects of the original building, due to the use of subordinate materials of the villa as primary claddings for the new buildings. 

The gardens and yards to the front, back and sides of the property are divided into room-sized spaces. This spatial ordering lends the exterior spaces the quality of interiors, and vice versa. These room-like courtyards and terraces operate as galleries, adding to the perception of the villa as a curated decorative art object, juxtaposed with related fine art objects—the new abstract building forms.